ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.67595 BGN | gbp 1 GBP = 2.18663 BGN | chf 1 CHF = 1.68128 BGN |

МОН обяви ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" село Блъсково за иновативно

 

 

 

Основно училище "Св.Св.Кирил и Методий" село Блъсково, община Провадия бе обявено за иновативно от Министерството на образованието. За Варненска област, обявените иновативни училища са общо дванадесет.

 

Това са варненските школа са ОУ „Петко Рачов Славейков“, СУ „Найден Геров“, СУ „Любен Каравелов“, Първа езикова гимназия, МГ, Хуманитарната гимназия, Частна профилирана гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“, Частно основно училище „Малкият принц“, Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, Частно основно училище „Талант“, а тези от областта са ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в провадийското село Блъсково и Начално училище „Иван Вазов“ в Дългопол.

 

За да бъде едно училище иновативно, то трябва да докаже, че има възможност да повиши качеството на образованието като разработва и въвежда иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, да организира по нов начин управлението, обучението и образователната среда; да използва нови методи на преподаване; да разработва по нов начин учебното съдържание, програмите и плановете. Целта е да се даде шанс училището да се разчупи, мисленето на системата, както на учениците, така и на учителите и на родителите да стане модерно и обърнато към бъдещето.

 

Описаните иновативни процеси в училищните проекти за иновации ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг.

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Местни новини

Добавено: 2 Юни 2017, 19:37

Прочетено: 2438 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж