ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.67595 BGN | gbp 1 GBP = 2.18663 BGN | chf 1 CHF = 1.68128 BGN |

Няма да се ходи в КАТ при покупка на кола

 

 

 

При покупка на нов автомобил вече няма да има нужда хората да се редят на опашка в КАТ и да носят документа от една в друга институция. До 2 или 3 седмици ще е готов софтуер, с който нотариусите автоматично ще подават информацията за покупка на автомобил към КАТ. Това стана ясно по време на работна среща в Министерския съвет за облекчаване на бюрокрацията.

 

Облекчението ще е по-скоро за купуване на коли, които са вече регистрирани в България. Сега при продажба на кола между двама души, старият и новият удостоверяват смяната на собствеността и после се ходи в КАТ с наръч документи, за да се вземе нов талон. С промените това отпада.

 

Предвижда се вече по служебен път документите да отиват в КАТ и другите институции, а шофьорът да взима директно готов талон.

 

Готви се и връзка между всички регистри на отделните институции – промяна, което ще  става  постепенно.

 

Заложено е и да се предоставя служебно свидетелство за съдимост, но по-скоро при постъпване на работа в администрацията, а не толкова за частните фирми. Информацията е налична електронно и лесно може да се направи справка за нея, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Премахването на тази услуга ще намали приходите на администрацията с 3,8 млн. лева, обясни той. Въпреки намаляването на приходите обаче, плюсовете ще са много повече, подчерта премиерът Борисов - ще паднат разходите на бизнеса и ще се спестят 26 милиона човекочаса работа.

 

 

 

 

 

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 16 Юни 2017, 13:33

Прочетено: 1545 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж