ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.67595 BGN | gbp 1 GBP = 2.18663 BGN | chf 1 CHF = 1.68128 BGN |

Предлагат всеки да има лична осигурителна сметка

 

 

 

Всеки да има лична осигурителна сметка, а държавата да осигурява само деца и пенсионери, предлагат от частните болници.


Всеки да има лична осигурителна сметка, която да съдържа данни за сумата, внесена на негово име като месечни здравни вноски и данни за разходите, платени от НЗОК за неговото лечение. Това предложение беше представено в националния пресклуб на БТА от Николай Болтаджиев, председател на Националното сдружение на частните болници.

 

Друго предложение на сдружението е държавата да осигурява само деца и пенсионери, тъй като останалите групи, осигурявани от нея, биха могли сами да плащат здравните си осигуровки в пълен размер.

 

Да бъдат премахнати лимитите за лечебните заведения, тъй като според Болтаджиев, само честната конкуренция би могла да послужи за информиран избор на пациента къде да се лекува.

 

След предприемането на тези стъпки би могло да се премахне монопола на НЗОК, допълни той.

 

Медицинските стандарти, които един по един се отменят със съдебно решение, да бъдат изготвяни съвместно със заинтересованите страни, настояват от сдружението.

 

Според представителите на частните болници, стандартите в настоящия им вид създават повече пречки вместо решения, не създават по-високо качество на обслужването и оскъпяват ненужно лечението.

 

Предложенията на сдружението ще бъдат представени на председателя на парламентарната комисия по здравопазване, тъй като за въвеждането им са необходими няколко законодателни промени, каза още Болтаджиев.

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 23 Юни 2017, 10:34

Прочетено: 411 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж