ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.61359 BGN | gbp 1 GBP = 2.24671 BGN | chf 1 CHF = 1.78029 BGN |

Deutsche Bank заменя част от служителите с роботи

 

 

 

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Крайън счита, че банките са готови за революция.

 

Първият етап от този процес ще стане замяната на служителите с роботи. Значителна част от банковите служители вършат механична рутинна работа и пресмятат парични суми, лихви и други подобни – нещо, с което отлично с оправя съвременна компютърна система с ИИ. Крайън счита, че уволненията са неизбежни, но ще бъдат от полза за всички.

 

Ръководителят на Deutsche Bank обеща да замени с роботи значителна част от персонала на банката. Той не съобщи, колко точно хора ще си отидат, но предупреди, че ще бъдат много. Към днешен ден в DB работят над 100 000 души.

 

„Трябва да променим подхода при подбора на служителите и персонала изобщо. И трябва добре да си помислим, с какво служителите трябва да се занимават през работно време“.

 

Крайън е съвсем сигурен, че времената, когато банковите служители се занимаваха със сметки и пресмятания, отдавна са приключили. „Днес в нашите банки работят хора, които вършат механична работа като роботи. Утре на тяхното място ще застанат роботи, които ще се държат като хора“ – цитира изказването на Крайън Business Insider.

 

Директорът на Deutsche Bank счита, че служителите трябва да бъдат обучавани наново за нова, по-интересна и творческа работа.

 

Аналитиците на Citigroup пресметнаха, че 30% от всички дейности и функции на банковите чиновници могат да бъдат автоматизирани. Процесът вече започна: HSBC затвори 27% от своите клонове, Lloyds – 14%. Сега работата на тези чиновници се върши от съвременни мобилни приложения и автоматизирани облачни услуги.

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 8 Септември 2017, 12:21

Прочетено: 650 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Все още не са добавени препоръчани статии.

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж