ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.64826 BGN | gbp 1 GBP = 2.28144 BGN | chf 1 CHF = 1.76408 BGN |

Двама непълнолетни братя убиха 77-годишна жена от Провадия

 

 

 

Двама непълнолетни братя убиха 77-годишна жена от Провадия. Часове, след като вчера жертвата e била открита, тежкото криминално деяние е било разкрито, съобщиха от прокуратурата.

 

Извършители на престъплението са двама братя – на 17 и на 14 години, срещу които са намерени достатъчно доказателства при проведените процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване, за грабежа, придружен с убийство и изнасилване.

 

17-годишният Станислав М. и брат му – 14-годишният Осман Ю., са задържани с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжна прокуратура във Варна за срок до 72 часа, след като са привлечени като обвиняеми.

 

Ще бъде внесено искане във Варненския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда срещу тях.

 

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лева. В сряда те решили да извършат грабеж в дома й. Проникнали на първия етаж на къщата й вечерта.

 

Жената гледала телевизия на втория етаж и усетила присъствието им. Слязла да провери какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват вещи и пари.

 

Жертвата била открита мъртва едва в събота и по горещи следи извършителите били установени и задържани. Резултатите от аутопсията на тялото показали множество кръвонасядания и следи от душене на жената.

 

Тежкото престъпление, в което са обвинени двамата братя, се наказва с лишаване от 5 до 12 години за 17-годишния, а 14-годишният му брат може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. Двамата обвиняеми са ученици.

 

 

 

 

 

 

Категория: Местни новини

Добавено: 26 Ноември 2017, 17:14

Прочетено: 12050 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Д-р Сидеров написа:

"Варненският окръжен съд призна за виновни непълнолетните Станислав М. и Осман Ю., за това че в съучастие са извършили грабеж придружен с изнасилване и убийство на 77-годишна жена от Провадия. Досъдебното производство продължи малко над 1 година, като обвинителният акт беше внесен за разглеждане през декември 2018г. Делото беше решено в едно заседание, което се проведе при закрити врати, каквото е изискването на НПК когато подсъдимите са непълнолетни лица. Пред петчленния състав двете момчета признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на страните за съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил с 1/3. Бяха взети предвид и особените правила в НК приложими при гледането на дела с участие на деца, където също е предвидено редуциране на наказанията. Съдебният състав наложи наказание на подсъдимия Станислав М. за извършения грабеж придружен с убийството от 12г. „лишаване от свобода“, което намали с 1/3 до размер 8 години. По обвинението в изнасилване беше определено наказание от 8г. „лишаване от свобода“, което беше редуцирано с 1/3 до 5г. и 4 месеца. На подсъдимия Осман Ю. съдът наложи наказание за извършения грабеж придружен с убийството „лишаване от свобода“ за срок от 10г., а за изнасилването 8г. „лишаване от свобода“, които намали с 1/3 или съответно 6г. и 8 месеца и 3г. и 4 месеца. Непълнолетните подсъдими ще търпят най- тежките от така определените наказания в Поправителен дом за непълнолетни при Затвора във Враца. Предвид факта, че с едно деяние двете лица са извършили няколко престъпления, съдът увеличи най- тежките им наложени наказания с по 2 години „лишаване от свобода“. Времето, през което подсъдимите Осман Ю. и Станислав М. са били задържани под стража ще бъде приспаднато. Варненският окръжен съд осъди двамата непълнолетни, чрез своите законни представители солидарно да изпратят на четиримата граждански ищци – децата и внуците на жертвата - обезщетения за нанесени имуществени и неимуществени вреди в размер на общо 575 069лв. Припомняме, че според обвинението на 22 ноември 2017 16-годишния Станислав М. и брат му – 14-годишния Осман Ю. извършат грабеж в дома на 77-годишна самотно живееща жена, който бил придружен с изнасилване и завършил с убийство. Според обвинението деянията са извършени с изключителна аг

11 Януари 2019, 16:56

Търсене в сайта:

Все още не са добавени препоръчани статии.

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж