ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.75034 BGN | gbp 1 GBP = 2.19551 BGN | chf 1 CHF = 1.8209 BGN |

„Тойота“ спира колите с бензинови и дизелови двигатели

 

 

 

Най-голямата автомобилостроителна компания в Япония „Тойота мотър“ възнамерява напълно да прекрати производството на коли с бензинови и дизелови двигатели през 2025 година. Това беше огласено днес на организиран от компанията семинар в Токио.
 
Както предаде агенция Киодо „Тойота мотър“ след това ще се концентрира само върху продажбата на автомобили, използващи в различна степен електрически мотори. Става дума за хибридни бензиново-електрически двигатели, автомобили на водородно гориво, а също и чисти електромобили. На семинара било отбелязано, че в първата половина на 2020-те години „Тойота мотър“ ще предложи на пазара над 10 вида електромобили. В момента гигантът не произвежда такива коли.
 
Друга голяма японска компания в тази област - „Мазда“ - съобщи по-рано, че планира в първата половина на 2030-те години напълно да се откаже от производството на коли с бензинови или дизелови двигатели в полза на хибридите и електромобилите.
 
През август „Мазда“ и “Тойота мотър“ огласиха намерението си да влязат в партньорство с цел разработването на автомобили с електродвигатели и създаването на съвместно предприятие на територията на САЩ. Разширяването на сътрудничеството между двете компании е продиктувано в частност и от факта на ожесточаване екологичните норми по целия свят и решението на властите във Великобритания и Франция да бъдат преустановени продажбите на автомобили с дизелови и бензинови двигатели през 2040 г.

 

 

 

 

 

 

Категория: Новини от България и света

Добавено: 18 Декември 2017, 11:55

Прочетено: 2003 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж