ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.75034 BGN | gbp 1 GBP = 2.19551 BGN | chf 1 CHF = 1.8209 BGN |

Свикаха извънредно заседание на Общински съвет-Провадия заради скандала "Филчо гейт"

 

 

 

Свикаха извънредно заседание на Общински съвет-Провадия след като седем общински съветника, от различни групи, внесоха искане за извънредна сесия.

 

На заседанието общинските съветници ще бъдат запознати с резултатите от извършените проверки на Агенция за държавна финансова инспекция, които станаха известни, вследствие изнесената от депутати в Народното събрание информация, за нанесени вреди на бюджета в особено големи размери от ръководството на Община Провадия,  свързани с обществения транспорт в общината.

 

Извънредната сесия на Общински съвет-Провадия  е насрочена за 23 март 2018г. /петък/ от 10:30ч, въпреки изричното искане  на вносителите, заседанието да се проведе  от 17:00 часа, след работно време, с цел заинтересовани граждани да присъстват на него.

 

Съгласно  чл. 20, ал. 2 от Закона за държавна финансова инспекция и чл. 31 от Правилника за прилагане му,  при извършени финансови инспекции на общини и при констатирани нарушения, следва информацията да бъде изпратена и до Общинския съвет за запознаване на съветниците.

 

От Агенция за държавна финансова инспекция съобщиха, че докладите от финансовите проверките на Община Провадия са надлежно изпратени до председателя на Общински съвет-Провадия Христо Гичев.

 

Информация за това от негова страна до момента не e внасяна  в Общински съвет-Провадия.

 

Припомняме, че на извънреден брифинг в Народното събрание депутати от ГЕРБ съобщиха за две проверки на Община Провадия от Агенцията за държавна финансова инспекция през 2016 г и 2017 г.

 

През 2016 г. ревизорите са открили нанесени вреди в размер на 83 300 лева и съставили 10 акта на кмета Филев за установяване на административно нарушение, които са признати и от съда.

Във втория доклад от 2017 г. проверяващите са установили нанесени вреди в размер на над 375 хил. лева. Инспекторите са констатирали общо 39 нарушения, вследствие на което са съставили 39 акта за административно нарушение. В хода на проверката ревизорите са установили и 7 броя "индикатори за измама".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Местни новини

Добавено: 21 Март 2018, 17:55

Прочетено: 7163 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж