ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.68926 BGN | gbp 1 GBP = 2.22562 BGN | chf 1 CHF = 1.69527 BGN |

Петел.бг: Кебапчета, кюфтета и бира – гранд кетъринг на изборите в с. Житница

 

 

Управляващите от партия ГЕРБ  показаха нагледно как се купуват избиратели с кебапчета, кюфтета и бира и как след това се губи кметски вот. Кандидатът на ГЕРБ в провадийското село Житница не успя  да спечели частичните местни избори . 

 

По думите на Кирил Георгиев, който е председателя на ЕНП-Варна и член на Изпълнителния съвет на партията, началото било поставено още в петък, 20 юли. Тогава в Житница ГЕРБ си спретнали предизборно празненство. „За мен беше изключително учудващо, че „Гранд Хотел Варна“ бяха организирали кетъринга. Сигурно е случайно, че областният председател на ГЕРБ Иван Портних е управител на този хотел“, коментира Георгиев. Той свидетелства, че за вота в Житница управляващата партия е мобилизирала внушителна маса от политическия си „елит“ в региона. Освен Иван Портних на закриването на кампанията в петък са присъствали кметовете на Девня и на Аврен, роденият в Житница депутат д-р Светослав Неделчев и др.  

 

„Изборният ден премина изключително тежко и напрегнато, като се има предвид, че аз не правя избори за първи път. За първи път обаче видях такъв натиск, и то в едно село, където право на глас имат 750 души.  Конкурентите ни от ГЕРБ наляха огромна сума пари в купуването на гласове, но въпреки това не успяха да преборят нашия кандидат Теменужка Ненчева, която спечели изборите още на първия тур“, похвали се Кирил Георгиев.

 

По думите му организацията на купуването на гласове в изборния ден е била поверена в ръцете на местен полицай и на неговия баща, както и на мутри, които привиквали избирателите в „Нисан Примера“ с варненска регистрация. „Не може точно пред секцията, в присъствието на полицията и на кандидат-кметове и областни координатори, да застане един нисан, а вътре да бъдат привиквани хора, сред които наши наблюдатели, застъпници и симпатизанти, и да бъде упражняван натиск върху тях.

 

 

 

 

ГЕРБ ни върна в началото на прехода, а уж е дясна партия, която претендира, че се бори за демокрация и има амбициите да си продължи мандата...“, възмущава се председателят на ЕНП-Варна.  Той разкри, че емисарите на ГЕРБ са плащали между 20 и 40 лева на глас, но в  крайна сметка хората са показали категорично, че ГЕРБ за тях вече е минало и няма сила, която може да промени мнението им.

 

За купуването на гласове и за оказването на натиск върху избиратели ЕНП са сезирали Общинската избирателна комисия в Провадия, както и местната полиция. 

 

"ПЕТЕЛ“ потърси за коментар по темата областният шеф на ГЕРБ Иван Портних. В късния следобед вчера той не отговори на мобилния си телефон.

 

 

 

Георги Александров

източник: Петел.бг

 

 

 

Категория: Местни новини

Добавено: 25 Юли 2012, 09:55

Прочетено: 2717 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж