ВХОД:
Вход с Fb:
 |  София: ::  |   Лондон: ::  |   Ню Йорк: ::  |   Токио: ::  |  usd 1 USD = 1.61893 BGN | gbp 1 GBP = 2.27256 BGN | chf 1 CHF = 1.78452 BGN |

Стартира открита процедура за проектиране на обходния път на Провадия

 

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ откри обществена поръчка за изработване на технически проект за обходния път на Провадия. Целта е да се осигури проектно доизграждането на започналия през 80-те години на миналия век обходен път на града, с дължина около 5 км. Срокът за подаване на офертите е до 10 май, съобщават от пътната агенция.

 

Трасето ще се отделя при 17-ти км на третокласния път Провадия-Дългопол-Айтос, преди навлизане в Провадия, и ще обхожда източно града, след  което ще се връща на третокласния път.

 

 

Преди 37 години - през 1984 г., е изготвен работен проект за обходен път на Провадия с дължина 4,6 км, разделен на 4 участъка. На първите два, с обща дължина 2,5 км, не е извършвано строителство. Строителни дейности са извършвани в третия участък - тунел, с дължина 360 метра, както и на четвъртия участък. Изпълнени са големи съоръжения и дейности по пътната настилка.

 

Строителството на тунела стартира през 1990 г. с изграждане на предтунелна площадка и 30 метра пробив по трасето на тунела. Поради ограничен финансов ресурс строителството е прекратено през 1991 г. 

 

На четвъртия участък с обща дължина 1,760 км са изпълнени селскостопански прокар, реконструкция на електропровод, изграждане на надлез и полагане на битумизирана основа. В края 1992 г. е преустановено изпълнението на участъка поради липса на средства.

 

Бъдещият изпълнител трябва да извърши геодезическо заснемане на вече изградената част от пътя, както и да обследва съществуващата пътна конструкция. Ще бъдат разработени вариантни решения за доизграждане на обходния път, там където не са извършени строителни работи.

 

Срокът за изпълнение на техническия проект е 120 дни.

 

 

 

 

 

 

Категория: Местни новини

Добавено: 26 Март 2021, 21:37

Прочетено: 358 пъти

сподели новината

Коментари

Ако искате да коментирате, влезте или се регистрирайте.

Търсене в сайта:

Все още не са добавени препоръчани статии.

Намерете ни във Фейсбук

Камери

София - бул. Витоша София - Народно събрание София - Метростанция Сердика

Пловдив – Централен площад Варна – Бул. Христо Ботев Бургас – Бул. Стефан Стамболов

Боровец – Център Златни пясъци – Център Несебър – Южен плаж